Δροσερή ψυχρολουσία!


Άλλα είχα στο νου μου να πώ, μετά από τόσες μέρες απουσίας από τούτο το ιστολόγιο. Βλέπετε όμως, μια πληροφορία αρκεί για να σου εκκινήσει φοβερούς συνειρμούς -άλλοτε ορθούς και άλλοτε λανθασμένους, ποιος ξέρει άραγε- και να μεταφέρει τη σκέψη σε μακρινά μέρη.

Ο λόγο περί μιας είδησης του τελευταίου λεπτού από την εφημερίδα Καθημερινή. Και αμέσως -μα αμέσως λέμε!- πώς γεννήθηκε η σκέψη ότι αυτή η είδηση έχει απόλυτη σχέση με τον πόλεμο των ΗΠΑ έναντι του Αφγανιστάν, που ξεκίνησε πριν περίπου μια δεκαετία με αφορμή την πτώση των δίδυμων πύργων και -θεωρητικά- υπαίτιο τον Μπινλάρα Λάντεν, ούτε που το κατάλαβα ρε παιδί μου! (μα τι προσπαθώ δηλαδή, να καταλάβω πώς λειτουργεί η σκέψη; φιλόδοξο με βρίσκω...). Καλά πώς γίνεται να έχουν σχέση δυο γεγονότα που απέχουν χρονικά περίπου μια δεκαετία; Χαχα... Αγαπητοί μου, τόσο απέχει το παρασκήνιο που παίζεται στις πλάτες μας από τους κατά τόπους πολιτικάντηδες και εξουσιαστές, με το προσκήνιο που μας παρουσιάζουν σαν πραγματικό. Πληκτρολογώντας στο Google τις δυο λεξεις "πόλεμος" και "Αφγανιστάν" βρίσκω τον εξής σύνδεσμο. Και μένω έκπληκτος, όταν συνειδητοποιώ ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί κάποιο μάγκες με αξιώματα και ραμμένες πουλάδες στην στολή τους. Σοκάρομαι όταν συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν δυο κόσμοι, δυο επίπεδα στη ζωή μας: αυτά που πραγματικά γίνονται και αυτά που μας παρουσιάζουν ότι γίνονται.

Της Παναγίας σήμερα και δεν χωρούν άλλες μεμψιμοιρίες φίλοι μου! Βγήτε απανταχού λουόμενοι να δροσιστείτε στις γεμάτες κωλαράκια παραλίες, κάντε ένα διάλλειμμα από τη ζοφερή πραγματικότητά μας, πιείτε και κανά μοχίτο, χορέψτε στη δίνη που σας τραβά κανένα μπιτάκι, αφήστε τα προβλήματα στην άκρη, χαρείτε αυτά που σας αφήνουν να χαρείτε, κάντε την καθιστή σας επανάσταση και αν κουραστείτε, μπείτε για νέα βουτιά για να δροσιστείτε! Κατά τα άλλα υγειαίνετε!