Καταψήφιση της ψηφοφορίας!


Και σας ρωτώ: γιατί να πάει κάποιος να ψηφίσει σήμερα; Όταν αυτό το είδος της έκφρασης, δηλαδή η εκλογή αντιπροσώπων, έχει πλέον ατονίσει και χάσει την ουσιαστική της δύναμη, γιατί να συνεχίζουμε να το διατηρούμε; Αφού είναι οφθαλμοφανές ότι δεν πιάνει πια.

Είναι καιρός να βρούμε άλλους τρόπους από τους οποίους ίσως επέλθει αλλαγή στο κοινωνικοπολιτικό μας σύστημα. Μέσω καλύτερης παιδείας, μέσω πιο ειλικρινούς αναζήτησης της αλήθειας και της γνώσης, μέσω της προσωπικής και έντιμης θυσίας (θα μου πείτε βέβαια τι σημαίνει τιμή, και εγώ θα σας πω τότε ας επαναπροσδιορίσουμε την έννοια τιμή, άρα ας κάνουμε ένα πανελλήνιο συνέδριο τιμής για αρχή!), μέσω αφιέρωσης περισσότερου χρόνου στα παιδιά μας, μέσω αφιέρωσης λιγότερων ωρών στην τηλεόραση, μέσω αφιέρωσης περισσότερων ωρών στη φύση, μέσω περισσότερης παρέας, μέσω περισσότερης δουλειάς και περισσότερης διαμαρτυρίας.

Ας συμμετέχουμε περισσότερο στα κάθε είδους καθημερινά ψηφίσματα τις 364 ημέρες του χρόνου και ας γράψουμε στα παπάρια μας αυτήν την μία Κυριακή που -νομικά- καθορίζουμε το μέλλον μας. Δεν καθορίζεται σε μια μέρα το μέλλον μας κύριοι, αλλά όλον τον υπόλοιπο χρόνο. Όποιος θεωρεί το αντίθετο, κοιμάται ύπνον βαθύ.

Και πάλι ίσως αυτό που λέω να μην πιάσει, αλλά ας το δοκιμάσουμε πρώτα. Όποιος διαφωνεί, ας δηλώσει το αντεπιχείρημά του.