Το ηλεκτρονικό αποτύπωμα και τα ψυχογραφικά δεδομένα


Ο κόσμος αλλάζει. Βασικά, έχει αλλάξει και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι οι περισσότεροι από εμάς.

Αν κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε, καθώς είναι θέμα τύχης (ή ασύλληπτης ατυχίας, για να αναφερθώ στην τραγωδία που γράφτηκε προχτές στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας), υπάρχουν αντίθετα και κάποια άλλα πράγματα που μπορούμε αλλά και πρέπει να τα φτιάξουμε.

Αξίζει να αφιερώσετε 1 ώρα για να δείτε οπωσδήποτε το συγκεκριμένο βίντεο της ERTREPORT.

και μετά ας συζητήσουμε ξανά για το facebook και τα λοιπά εργαλεία μαζικής επικοινωνίας και τη χρήση τους που αφήνουμε να μας κάνουν πάνω μας. Διότι, δεν είναι εργαλεία που οι περισσότεροι από εσάς χρησιμοποιείτε για να δουλέψετε, αλλά εργαλεία που κάποια άλλοι χρησιμοποιούν για να δουλέψουν εσάς... Και εσείς περιχαρείς, τουιτάρετε, κάνετε λάικ ή σφυράτε, τιτιβίζετε, νιαουρίζετε, και μέσα από όλα αυτά, νιώθετε ότι επικοινωνείτε...

Είναι τρομακτικό, (και εδώ υπάρχει συνέχεια με την προηγούμενη ανάρτηση περί φόβου του δήμου), να αντιλαμβάνεται κανείς ότι εκείνη η έννοια της "Βιοεξουσίας" για την οποία μίλησε κάποτε ο μεσιέ Φουκώ, πλέον έχει ενσωματωθεί τόσο πολύ στην καθημερινότητά μας, που κατόρθωσε εκτός από το σώμα μας, να αρχίζει να εξουσιάζει πλέον και το πνεύμα μας. Μην αναρωτιέστε λοιπόν, αν μας ψεκάζουν ή μας αποβλακώνουν. Η απάντηση είναι θετικότατη και μάλιστα συντεταγμένη σε μια ευρύτερη προσπάθεια εξουσιαστική. Όχι, δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας, είναι η τραγική διαπίστωση του πού μπορεί να φτάσει η άπληστη και ακόρεστη εξουσιαστική διάθεση του ανθρώπου.

Και αυτή η εξουσιαστική διάθεση πλέον έχει φτάσει στο τελικό στάδιο σύγκρουσης: ξεκινώντας από το μυαλό του ανθρώπου, καταλήγει να στοχεύει και να απειλεί το μυαλό του ανθρώπου!

Αυτοκτονία; Αυτοκαταστροφή; Η Αυτοδιάθεση(;) των κοινωνιών, θα δείξει τι θα φέρει. Μέχρι τότε καλοί μου συνάνθρωποι, κάντε λάικ σε όλα αυτά που σας αρέσουν για να περνάτε μια ζωή ευτυχισμένοι!